Web tasarım, görsel ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin ziyaretçilere bir düzen içerisinde sunulması işidir. Projeyi net bir şekilde belirledikten sonra web tasarım işlemleri başlar. Kurumsal kimlik çalışmaları, grafik tasarım çalışmaları, web sayfalarının kodlanması, içerik yönetim sistemi entegrasyonu, web sitesinin test süreci gibi aşamalar web tasarımın genel alt başlıklarıdır. Web tasarım; günümüz çağına ayak uydurabilmek adına başvurulacak en güzel pazarlama aracıdır. Web tasarım çeşitli dillere ayrılmaktadır. Her amaca uygun bir web tasarım dili bulunmaktadır. Bunlar HTML, PHP, JavaScript, Python dilleridir.

HTML

Türkçe karşılığı, Hiper Metin İşaretleme Dili’dir. Web sayfası oluşturabilmek için kullanılan işaretleme dilidir. Temel gereği yazı, görüntü, video gibi verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine bağlamaktır. Bununla birlikte söz konusu sayfaların web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir.

 

PHP

Web geliştirme için tasarlanmış komut dosya dilidir. Aktif web sayfaları geliştirmekte kullanılır. Yapılan tespitlere göre web geliştirme için en çok sevilen dildir. WordPress içerik yönetim sistemine güç veren, kapsamlı bir tasarım dilidir.

JavaScript

Web tasarım dilleri arasında sıklıkla tercih edilen bir dildir. Bu dil ilk ortaya çıktığında sadece web tarayıcılarını geliştirmek için kullanılıyordu. Günden güne geliştirilerek donanımlı bir hale büründü.  Sunucu tarafı web sitesi dağıtımları ve web tarayıcısı olmayan uygulamalar için de kullanılmaya başlanmıştır. JavaScrit’e hem ön uç hem de arka uç geliştirme için ihtiyaç duyulmaktadır. Sektörün en iyi programlama dilleri arasındadır.

Python

Nesne yönelimli, yorumlamalı, modüler ve etkileşimli bir programlama dilidir. Basit söz dizimi sayesinde, dilin hızlı öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırmaktadır. Geliştiriciler arasında en fazla bilinen yazılım dillerindendir. İşlevselliği nedeni ile işleri kolaylaştırdığı için Google gibi teknoloji devleri programlama dili olan Python’a başvuruyor.

Web Tasarım Dilleri Nasıl Öğrenilir?

Web tasarım dillerini öğrenmek, süreklilik ve özveri ile olur. Doğru kaynaklardan yola çıkarak, pratikler eşliğinde sanıldığından daha kolay bir şekilde tasarım dillerine hakim olabilirsiniz. Alanında uzman kişilerden gerekli destekleri almak işinizi kolaylaştıracaktır. Web tasarım dili öğrenmek için; görsel tasarım temel kavramlarını anlayın, tasarım dillerinin temellerini öğrenin, kullanıcı ara yüzü hakkında detaylı bilgi araştırması yapın, düzen oluşturmanın temellerini anlayın, bildiklerinizi eyleme geçirin. Tüm bu hususları yerine getirerek web tasarım dili öğrenebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için ALKANLAR GROUP medya ve tasarım olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.